Hyaluronsyre - Hva gjør det?

Hyaluronsyre - Hva gjør det?

Til tross for navnet, Hyaluronsyre, er det ikke en syre. Det er et sukkermolekul som finnes i huden, og har som funksjon å binde fukt til huden. Fukt er ekstremt viktig for huden, ettersom det hjelper til å opprettholde hudbarrieren og dermed oppnå en elastisk og frisk hud.

Hyaluronsyre har også flere navn: Hyaluronic acid, sodium hyaluronate eller hydrolyzed hyaluronic acid. 

Hva er Hyaluronsyre?

Hyaluronyre er et naturlig sukkermolekyl som finnes i huden. Hyaluronsuren har som egenskap å binde fuktighet, slik at man får en glatt og elstisk hud. Hyaluronsyren finnes også i andre deler av kroppen, som bland annet ledd og øyne. Hyaluronsyre har også flere navn: Hyaluronic acid, sodium hyaluronate eller hydrolyzed hyaluronic acid. 

Hvilken effekt har Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er ikke som andre syrer - den har ikke som funksjon å fjerne døde hudceller eller redusere porer. Som sagt, så er det egentlig ikke en syre. Hyaluronsyre er derimot en super ingrediens for å trekke tils eg og binde fuktighet til huden. Ren hyaluronsyre kan binde vann opptil 1000 ganger sin egen vekt - uten vann, ingen fuktighet til huden. Ingrediensen forklares derfor ofte som en fuktighetsmagnet - som tiltrekker, binder og gir fuktighet til huden. 

Ettersom fukt er en kritisk faktor i hudpleie, er det ofte en nøkkelingrediens i flere hudpleieprodukter. Hyaluronsyre finnes i blant annet ansiktsmasker, serum og kremer. 

Hvorfor skal man bruke Hyaluronsyre?

Etterhvert som hud og kropp eldes, reduseres den naturlige produksjonen av hyaluronsyre. Mange opplever en endring allerede fra 25-årsalderen. Evnen til å binde fuktighethet i huden avtar, og redusereres ytterligere med alderen. Ved å inkludere hyaluronsyre i din hudpleie, hjelper man hudens evne til å binde fuktighet. For å opprettholde fuktnivåene i huden, må man bruke produkter med hyaluronsure i daglig hudpleie. 

Hvem kan bruke Hyaluronsyre?

Superingrediensen kan brukes av ALLE! Alle hydtyper har godt av å ha et fuktreservoar, og siden hyaluronsyre ikke fyller porene, passer den for alle. Det er en grunn til at hyaluronsyre er en såpass populær ingrediens - Den kan brukes av alle, og gir effekt til alle. 

  • Hvis du har fet hud, er vi sikre på at du vil elske produkter med hyaluronsyre. Produktene våres tilfører fuktighet uten å få en fet følelse på huden. Dermed føles huden elastisk, fuktet og lett.

Er du usikker på hvilken hudtype du har? Finn ut hvilken hudtype du har her. 

Hvordan velge riktig produkt med Hyaluronsyre?

 Hyaluaronsyre er en ingrediens som finnes i mange forskjellige størrelser, desto mindre molekyler hualuronsyren har, desto dypere vil de trenge inn i huden. Det er derfor en forskjell i produktene, ut ifra hvilke molekylstørrelser den har. 

  • Mindre molekylstørrelser gir umiddelbart en fuktet, myk og spenstig hud. 
  • Større molekyler bruker lengre tid på å trenge inn i huden, men har som funksjon å tilføre fuktighet kontinuerlig gjennom hele dagen. En langvarig effekt!
Hyaluronsyre er en kraftig ingrediens, og det er viktig at man ikke bruker for mye. Det holder derfor med 1-2 produkter daglig som inneholder denne ingrediensen.

 

Hvordan vet man hvilke produkter som inneholder Hyaluronsyre?

For å se hvilke produkter som inneholder hyaloruonsyre, er det viktig å se på ingredienslisten. Som nevnt har hyaluronsyre flere navn, se derfor etter følgende benevnelser; Hyaluronic acid, sodium hyaluronate, natriumhyaluronat og sodium hyaluronate crosspolymer.

Tilbake til bloggen