hvilken hudtype har jeg

Hvilken hudtype har jeg?

Har du prøvd utallige produkter for huden og føler at ingenting hjelper? Da kan det hende du har feil produkter til din hud! Det viktigste innen hudpleie er å finne ut hva som fungerer for deg og din hud. Her kan du lese om hvilke ulike hudtyper som finnes og hvordan du finner ut hvilken hudtype du har. Vi kommer med tips til micellar water, ansiktsvask, toner, fuktighetskrem, serum og oljer som fungerer best for de ulike hudtypene. 

De ulike hudtypene

Vi skiller gjerne mellom syv ulike hudtyper:

  • Normal
  • Oljete
  • Tørr
  • Kombinert
  • Akne-utsatt
  • Sensitiv
  • Moden

Normal hud

Normal hud kjennetegnes av lite akne og kviser, og huden reagerer sjeldent negativt på nye produkter eller endringer i været. Det samles ikke opp unødvendig olje eller blir tørre flekker; huden holder seg heller stabil utover dagen. Har du normal hud vil du ha minimalt med fine linjer og rynker i ansiktet. 

Med en normal hud vil du kunne tåle de fleste ingredienser. Det betyr at du med normal hud kan teste ut hva som føles bra på huden, uten å være nervøs for at produktet påvirker huden negativt.

Pureté har produkter som passer normal hud. Sjekk ut våre produkter her!

 

Oljete hud

Ved oljete hudtype er huden ofte blank og skinnende. Utover dagen bygges mer og mer olje seg opp, og man har ofte behov for å bruke produkter som fjerner olje. Sminken sitter kanskje ikke like fint utover dagen, og du har gjerne behov for å pudre flere ganger daglig. En fordel for deg med blank hud er at det gjerne fører til færre rynker! 

Med oljete hud er det viktig å kontrollere blankhet, og å bruke produkter som ikke tetter porene er essensielt. For å unngå tette porer anbefaler vi å bruke en toner som balanserer hudens oljeproduksjon, som vår purifying toner  med BHA syre som fjerner døde hudceller. Videre er det er viktig å bruke en fuktighetskrem som er olje-fri, og vi anbefaler Pureté sin Oil-free hydrating gel.

 

Tørr hud

Vi skiller gjerne mellom tørr og dehydrert hud. Ved tørr hud mangler huden olje, og er ofte sensitiv, kløende og sprekker opp. Ved dehydrert hud mangler huden fuktighet, og kan kjennes stram ut. 

Ved tørr hud trenger du en fet fuktighetskrem som brukes flere ganger daglig. Vi anbefaler også vår Nourishing Facial Oil, med 8 ulike oljer og 3 ekstrakter som gir glød til en sliten og tørr hud. Ved dehydrert hud anbefales det å bruke vann-baserte produkter.

 

Kombinert hud

Hvis du sliter med å finne ut hvilken hudtype du har, er det sannsynlig at du har en kombinert hud. Dette kjennetegnes ved at du gjerne er tørr i noen områder, men oljete i andre. Gjerne er det vi kaller T-sonen, panne, nese og midten av haken, oljete, mens resten av huden er tørr. 

Tipset til kombinert hud er å tilpasse hudpleierutinen til ulike deler av ansiktet. Vår ansiktsvask for oljete og kombinert hud er en god start. Videre anbefaler vi å bruke vår Purifying toner i T-sonen, og avslutte med Oil-free hydrating gel med blant annet Aloe Leaf Juice, Zinc og Hyaluronic Acid. 

 

Akne-utsatt hud eller uren hud

Hvis du kontinuerlig opplever kviser eller akne har du akne-utsatt hud. Porene tetter seg lett og fylles opp med puss. Det er vanlig å ha oljete hud dersom man har akne, men man kan også ha tørr hud og oppleve utbrudd. 

Ansiktsvasken vår for oljete og kombinert hud passer også veldig godt til akne-utsatt hud, da den inneholder AHA syrer som hjelper mot urenheter. En populær ingrediens som bekjemper uren hud er salicylic acid, som vår Purifying toner inneholder. Vår Oil-free hydrating gel fungerer også flott til uren hud da den ikke inneholder olje som kan tette porene ytterligere. 

Vår Ginkgo gel booster er det perfekte serumet for uren hud. Ginkgo har anti-irriterende og anti-inflammatoriske egenskaper. Det er også antibakterielt, og sørger dermed for å hindre aknen eller kviser å spre seg. 

 

Sensitiv hud

Sensitiv hud kjennetegnes av at du ofte blir rød, opplever utslett, produkter kan føles brennende og huden kjennes generelt irritert ut. 

Det er viktig å se etter produkter som har beroliggende og anti-inflammatoriske egenskaper. Her er det viktig å teste produktet på et lite område før man bruker det, og følge nøye med på om huden tåler det eller ikke. Vårt Micellar water kan brukes av alle, også de med sensitiv hud! 

 

Moden hud

For mer moden hud er kjennetegnene at den kjennes dehydrert, hengende, sløv og det er flere mørke flekker. 

Moden hud trenger hudpleie som kan booste kollagen og øke cellefornyelse. Vi i Pureté jobber for å kunne tilby en produktlinje for moden hud snart! 

    Tilbake til bloggen